Те имат за цел създаване на необходимата законодателна уредба, осигуряваща

...
 Те имат за цел създаване на необходимата законодателна уредба, осигуряваща
Коментари Харесай

По пътя ни към Шенген: Парламентът прие на първо четене промени в Закона за чужденците

 Те имат за цел основаване на нужната законодателна уредба, осигуряваща използването на регламентите на Европейския съюз, свързани с действието на Шенгенската осведомителна система (ШИС), на Европейската система за информация за пътуванията и разрешаването им (ETIAS) и на Система за влизане/излизане (СВИ).

 

С измененията се разписват пълномощията на националното звено ETIAS в Министерство на вътрешните работи, което в сходство европейски правилник, е умело да издава, отхвърля да издаде или лишава позволения за пътешестване на жители на трети страни, които са освободени от условието за виза. Гражданите на тези страни ще разполагат с дейно правно средство за отбрана в случаите на отвод или лишаване на разрешението за пътешестване, одобриха депутатите.

 

Функционалностите на осведомителната система ETIAS ще бъдат налични за информация с данни за потребностите на граничните инспекции на външните контролно-пропускателни пунктове, както и за потребностите на дирекция „ Миграция “ и звената „ Миграция “ при регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, за информация и инспекция дали изискванията за влизане и престояване на жителите на трети страни на територията на страната са изпълнени.

 

Ще се увеличи потенциалът на правоприлагащите органи за попречване, откриване и следствие на тежки закононарушения посредством обезпечаването на достъп до ETIAS.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР